Startpagina
mobiele versiecomputer versie
FollowRSSLinkedIn
Mediation

Mediation is een manier van conflict- probleemoplossing waar iedereen tevreden mee is. Ervaar je iets als een probleem in relatie met mensen om je heen, zakelijk of privé, neem dan graag contact op voor een gesprek waarin je zal ervaren hoe het probleem wordt getransformeerd in een gevoel van ruimte en vrijheid. Je gaat mogelijkheden zien en oplossingen bedenken waar je helemaal tevreden mee bent. Een conflict / probleem is op te vatten als een dynamisch proces dat zich ontwikkelt.

“Je moet van twee kanten komen om elkaar te ontmoeten” Stef Bos | patchworkbank_www.jantineranzijn.nl | Mediation
“Je moet van twee kanten komen om elkaar te ontmoeten” Stef Bos


“Het conflict ligt in het verleden, de oplossing in de toekomst”Als mediator ben ik procesbegeleider en zal mij niet inhoudelijk met het conflict tussen jullie bezighouden. Als mediator stel ik mij neutraal op en heb geen enkel oordeel over het conflict.

Van Delden Consult richt zich op de relationele kanten van een conflict.

Wantrouwen, miscommunicatie, vertekende beelden, etc. zorgen voor een gevoel van vastzitten, van gebrek aan ruimte, van onbegrip. Mediation kan ertoe bijdragen dat mensen zich weer met elkaar verbonden voelen.

In een echtscheiding gaat het dan over wat het betekent vader of moeder te zijn, ofwel op welke wijze geef je na de scheiding invulling aan je ouderschap. Een vraag als “ Welk verhaal zou je willen dat jullie kinderen over vijf jaar vertellen over jullie als ouders in deze moeilijke periode in jullie leven?” vinden wij een zeker zo belangrijke vraag als “” hoe is de omgangsregeling en zijn de financiën geregeld?’

Bij nieuw samengestelde gezinnen of patchworkfamilies blijkt het niet eenvoudig een prettige sfeer te creëren en te behouden. “Iedereen hoort erbij” is huiswerk voor alle gezinsleden die ik graag coach en begeleid.

Als systemisch coach en mediator kijk ik naar het hele systeem.

Bij mediation / bemiddeling is er in de meeste gevallen sprake van een intakegesprek met betrokkenen. Voorafgaand aan de mediation wordt een mediationovereenkomst ondertekend. Na afloop van een geslaagde mediation komen de gemaakte afspraken in een vaststellingsovereenkomst.

Ada van Delden is lid van de Nederlandse Mediators  Vereniging ( www.mediatorsvereniging.nl )


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail

Coaching
Mediation
Systeemopstellingen

Persoonlijke vragen
Organisatie vragen

Missie /Visie
Wie is Ada van Delden
Werkwijze

Contact

©2022 Ontworpen door Jeanet Scheper & Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.